Thursday, October 29, 2009

Sound Performance at KIBLA (Slovenia) (Nov.2)



OPEN SOUND LAB
MMC Kibla, ponedeljek, 2.11.2009, ob 19.00

TENGAL - medijski umetnik
SABAW - realno virtualna organizacija posameznikov, kolektivov in institucij
MARKO BATISTA - umetnik, mešani mediji
ANA PEČAR - intermedijska umetnica

Open Sound Lab vas vabi na razmislek o vlogi publike v procesu umetniškega ustvarjanja. Pričakujete lahko koprodukcijski eksperimentalni avdio-video nastop Tengala (Manila, Filipini), Marka Batiste (Ljubljana, Slovenija) in Ane Pečar (Maribor, Slovenija). Združeni v Open Sound Lab odpirajo kreativne prostore občinstvu ter na ta način vzpostavljajo pogajalski moment v okviru kreativnih procesov, strategij sodelovanja in interakcije, metod upodabljanja in predstavljanja kompozicij elektronske glasbe in video transmisije.

Trojka umetnikov vas vljudno vabi, še posebej, če ste akcija-heroj-film tip, saj boste priča pravemu troboju znotraj umetniške kolaborativne prezentacije.


Dogodek se bo zgodil v okviru projekta X-OP, ki trenutno gosti Tengala, rezidenčnega umetnika iz Filipinov.
X-OP - Izmenjava operaterjev in producentov umetnosti, je postopoma rastoče omrežje umetnikov, raziskovalcev, operaterjev, producentov in centrov, s katerim želimo vzpostaviti Evropsko platformo za ustvarjanje umetnosti in izmenjavo. S svojimi lokacijami, prostori in uporabnikom prilagojeno tehnološko infrastrukturo spodbuja mobilnost umetnikov, teoretikov in vodstva. Projekt je zasnovan tako, da krepi vseevropsko sodelovanje, skupno produkcijo in interdisciplinarni pristop k umetnosti.
X-OP je večletni projekt, traja od 2008 do 2011 in je podprt s strani Evropske komisije – Program Kultura ter Ministrstva za kulturo RS in Mestne občine Maribor.



Marko Batista je slovenski multimedijski ustvarjalec, ki je svoje eksperimentiranje z digitalnimi zvoki začel kot član skupine Klon:Art:Resistance. Njegova zvočna dela se predvsem osredotočajo na dislocirane zvočne zapise, tehnologijo, mrežne sisteme, hibridne signale ter digitano procesiranje. Veliko se ukvarja z živim sintetiziranjem zvoka na raznih festivalih in sodeluje z različnimi avtorji eksperimentalne glasbe. Na pobudo tandema son:Da so v Moderni galeriji in festivalu Pixxelpoint izvedli projekt ‘Kompozicija za film’ na katerem so sodelovali tudi Samo Salomon, Luka Prinčič, Miha Ciglar, Samo Pečar in BorisŠaletić.
http://www.project-data.info/

Ana Pečar
(1977) - Deluje in živi na križišču novih tehnologij in starih religij. Njeno delo stoji na temeljih goste in čvrste dediščine učenosti ter plasteh neresnične resničnosti. V njenem delovnem območju so video umetnost, intermedijski plesni performansi in audiovizualne instalacije v dialogu s specifičnimi prostori. V montaži zvoka in slike sledi ritmu, pulzu časa. Anina namenska metoda je vzporedno delovanje v več skupinah. Zaprisežena je: Digitalni komuni (igri plesalke in tehnologije), Traku 47 (multimedijskemu kolektivu, delujočem na področjih računalniško proizvedene glasbe, akustičnih zvokov, slikanja v živo, videa in javne provokacije), BBM (skupina s sedežem v Berlinu, specializirana za razvoj prototipov umetniških pripomočkov novih tehnologij in medijskih umetniških predmetov, kot so roboti, video zidovi, stroji za produciranje videa in zvoka), Byzantine Cadillacu (avdio-vizualnemu kabaretu) in SO0GLEDom (novi produkcijski enoti, samoorganizirani skupini samostojnih avtorjev, izhajajočih iz različnih umetniških področij, kuratorstva, producentstva, teorije in kritike, novinarstva).
http://anapecar.com/

Contact:
Dejan Pestotnik
dejanx@kibla.org
http://www.kibla.org/

0 comments: